Lyckad Middag...

Hej alla läsare! Nu är Kl. mycket. Jag vaknade Kl. 8.00 och snoozade i en halvtimme, gick upp och tog en dusch. Sen runt Kl. 11.00 tiden stack Jag, min mamma och min syster Joy till Maxi för att handla till den stora middagen.
Det tog två timmar att Åka dit och hem, sen så dukade jag bordet i vardagsrummet som to ungefär en timme (DET VAR TUNGT!!) Sen skulle jag börja med min 1:a överasknings efterrätt som var VANILJPANACOTTA, men upptäckte att jag köpte för lite vispgrädde. Det slutade med att jag bröt ihop. Jag var trött och ville inte att det skulle sluta som en katastrof. Seriöst jag hade hela neagarafallet rinande från mina ögon. Men det slutade bra, mamma åkte och köpte mer grädde, och jag gjorde små detaljer till dukningen.
Sen efter jag hade gjort lite mer än halva receptet skulle grädd blandningen (som skulle stå på spisen och röras om tills den första bubblan syntes) svalna i 10 min. Så jag började på den 2:a överaskningen som var en CHOCKLADAKTIG TÅRTA. Jag fixade den men under all stress kom jag på att ugnen skulle sättas på 175 grader.
Aja, jag fortsatte på panakottan receptet, hälde ner grädden i 7 små plast skålar, och ställde in dem i kylen som skulle stå där i 3 HELA TIMMAR.
Jag stälde in tårtan i ugnen och fixade jordgubbarna och de 3 olika chockladerna. Jag tog ut tårtan ur ugnen när den var klar och lät den svalna. Jag tog fram frostingen och börgade bre på. jag skar först tårtan i halvaoch bred på vaniljfrosting la på andra halvan. Jag bred sen på chockladfrosting på toppen.
Sen smälte jag 200g mjölkchocklad som jag sen kom på att jag inte behövde men den var god att äta (när den var stelnad).
Sen smälte jag 200g mörkchocklad och doppade jag hälften av jordgubbarna och la dem på en bricka.
Sen gjorde jag samma sak med 200g vitchocklad men istället för att spara den mörka chokladen i frysen hälde jag på det sista på min choklad tårta.
Sen la jag jordgubbarna varanan mörk och varanan vit på kanten av tårtans talriken.
Sen tog jag det sista av vaniljfrostingen, la det i en spritz påse och gjorde små X-tra detaljer på tårtan.

Nu var Panacottorna klara. jag la några av de frysta bären i en mixer med 1/2 dl socker och mixa till en sås. Jag skulle lägga pannacottorna på små talrikar men så klart vägrar dem lossna. så jag lägger tre av 7 i varmt vatten. Jag glömmer så klart bort dem och dem har smält. Ja blev hysterisk. Jag blev så arg att när jag stält dem i frysen (så att dem ska svalna snabbare) så slår jag till ena luckan så att det blir en STOR spricka. men jag tar tre djupa ande tag och börjar med huvudrätten.
Huvudrätten bestod av potatisgratäng och kastler. Inga problem där utom att när jag skulla skära kastlerna i 0.5 cm tjocka strimlor och slutade med att jag skar mitt vänstra pekfinger.
sen såg jag att hela familjen var 5 min sena och jag hade inte ens börjat hacka saladen till förätten.
men jag ropade ner dem satten på musik och stressade med saladen men det lönade sig.

Jag serverade allt i ordning men när dem fick sina varma chocklad för att dricka, och deras panacottor och dem var mätta blev jag lite besviken. Dem såg det och frågade ifall det var något mer sen visade jag tårtan. Seriöst deras ögon var störe än golfbollar.
Men det var en lyckad middag. Alla tyckte det var jätte gott.

Jag var inne i vardags rummet 1 tim. sen var jag i köket 8,5 timmar med andra ord jag har inte sutit ner i mer än 9 timmar.
Alla samlades Kl. 18.50
Middag serverades KL. 19.00
Alla gick från bordet Kl. 20.55
Aja det var ju i alla fall en lyckad middag.
//BON APETITE!!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0